top of page
Search
  • Writer's pictureMarina Pešić

Збогом

Одбројавање је одавно почело, још у Марту се твој нестанак жељно стављао у топ.

Не памтим да се нечији одлазак толико чекао као твој, нити да је неко са толико мржње и гађења испраћан.

Ниси ти крива што је неки туђин пронашао својих пет минута у твојим одајама и што ти је узео твојих 365 дана да нас урећиш..а то је била твоја једина прилика и никада више је добити нећеш.

Ипак, хвала ти што су твоји "дарови" заобишли моју породицу у широком луку, што нико од њих није био гладан, жедан, болестан, што су ми сви на броју, што ме ниси поново довела у ситуацију да изгубим родитеља и постанем сироче.

Хвала ти што си пронашла пут за све нас, што си нас спасила од саме себе. Не жалим ни за чим и није ми жао штосе све овако издешавало.Зато што је све то од Бога и с разлогом је ова пошаст и пуштена, зато што смо се много огрешили о њега, о нас саме и о друге људе. Изгледа да је ово био једини начин да нас дозове памети и себи врати поново.Превише смо се ушушкали, превише пустили да нас море носи како се њему хоће, превише смо неспремни и разоружани. Човек мора да буде спреман на сваку могућу ситуацију, да попут најбољег стратега предвиди могуће невоље и унапред се припреми за све опције које могу да га задесе. Најбољи пример за

то, ма како звучало бизарно, је ђаво.

Он никада не спава, размишља милион на сат, стално тражећи начин да нас сломи, да нас душевно убије и себи привуче.Сваку могућу варијанту наших реакција претпостави и пре него је и направимо и стално нас посматра. Зато нам је свима и била преко потребна твоја нула у твојих 365 дана да се суочимо сами са

собом и покренемо метаморфозу.Да из ничега створимо боље себе, боље сутра,нешто боље за оне које највише волимо. Да згазимо понос и гордост и онима о које смо се огрешили људски кажемо: „Извини“, да у нама победи, како Индијанци воле да кажу „добри вук, злог вука“. И тако, оним добром у нама оклопљени,ми смо спремни на све и ништа нас неће моћи изненадити.А што се тиче летовања, зимовања, излазака, журки, провода, сплавова, концерата, пијанки – брига ме за то,живот чине лепше ствари.

Дала си ми много вредније од свега тога заједно и вечно ћу ти бити захвална.

Зато путуј спокојно и мирно спавај драга 2020!




2 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page